VCAFE premium black tea

VCAFE Premium Black Tea

Diperkaya dengan khasiat Ekstrak Halia Hitam dan Ekstrak Kulit Manggis. Pemanis nano teknologi, zero kalori. 100% bahan semulajadi. HACCP certified – Selamat untuk dimakan.

Alternatif terbaik bagi mereka yang kurang mengemari rasa kopi.

Manfaat:

Meningkatkan kesihatan tubuh – Salah satu antioksidan yang ditemui dalam teh hitam adalah polifenol. Polifenol terdiri dari katekin , theaflavin, dan thearubigin yang merupakan sumber antioksidan utama dalam teh hitam.Kandungan tersebut dapat membantu menjaga kesihatan secara keseluruhan . Satu kajian terhadap tikus menunjukkan peranan theaflavin dalam teh hitam mampu mengurangkan kolesterol dan gula dalam darah.

Meningkatkan fokus – Teh hitam mengandungi kafein dan asid amino (L theanine) yang dapat meningkatkan focus L theanine dapat meningkatkan aktiviti alfa di otak yang menghasilkan kesan relaks dan fokus yang lebih baik. Teh hitam menjadi pilihan yang baik dalam meningkatkan fokus dan tenaga.

Meningkatkan kesihatan usus – Polifenol yang ditemukan dalam teh hitam dapat membantu menjaga usus yang sehat , menggalakan pertumbuhan bakteria baik , dan menghapuskan pertumbuhan bakteria jahat . Selain itu , teh hitam juga mengandungi sifat antimikroba yang mampu membunuh bakteria berbahaya dengan membantu memperbaiki lapisan saluran pencernaan.

Mengurangkan tekanan darah – Satu kajian melibatkan peserta untuk mengambil tiga cawan teh hitam setiap hari selama 6 bulan menunjukkan penurunan tekanan darah.

Menurunkan kolesterol ‘jahat’ LDL – Beberapa kajian menemui mengambil teh hitam dapat membantu mengurangkan kolesterol LDL. Satu kajian menunjukkan , minum lima cawan teh hitam setiap hari membantu mengurangkan 11% kolesterol LDL. Selain itu , para penyelidik juga menyimpulkan bahawa teh hitam membantu memperbaiki kadar kolesterol pada individu yang berisiko mengidap penyakit jantung atau obesiti.

Mengurangi risiko strok – Satu kajian menunjukkan bahawa minum teh hitam dapat membantu mengurangkan risiko penyakit strok. Mengambil empat cawan teh hitam setiap hari mengurangkan risiko stroke 32%.

Membantu mengurangkan risiko kanser – Polifenol yang terdapat pada teh hitam dapat membantu mencegah sel kanser. Sebuah kajian menunjukkan bahawa teh hitam berperanan dalam mengatur pertumbuhan sel kanser dan mengurangkan perkembangan sel kanser yang baru.

Ekstrak Halia Hitam mempunyai khasiat seperti berikut:

 1. Halia hitam dikaitkan dengan peningkatan tenaga dan keletihan yang lebih rendah.
 2. Mengandungi antioksidan kuat yang membantu melindungi sel dari kerosakan oksidatif radikal bebas.
 3. Metabolisme yang bertambah baik boleh memberi kesan pengurusan berat badan. Pembakaran glukosa dapat membantu penurunan berat badan apabila digabungkan dengan diet dan senaman yang sihat.
 4. Membantu meningkatkan daya tahan dan stamina.
 5. Halia mengandungi ibuprofen dan acetaminophen. Kesan anti-radang yang lebih semula jadi dapat meredakan kesakitan dan tindak balas keradangan setelah bersenam untuk pemulihan yang lebih cepat sementara antioksidan melindungi sel-sel otot.
 6. Meningkatkan kelonggaran vaskular, melancarkan aliran darah dan melindungi jantung.
 7. Kesan anti-radang ini juga berguna untuk kesakitan kronik.
 8. Meningkatkan libido.
 9. Halia diketahui mempunyai kesan yang baik terhadap mual (nausea).

Ekstrak Kulit manggis pula memberi manfaat berikut:

 1. Mengurangkan keradangan
 2. Pengurusan berat badan yang sihat
 3. Pengawalan gula dalam darah
 4. Menguatkan sistem imuniti
 5. Meningkatkan kesihatan kulit

Volten Vcafe tidak menggunakan gula putih tp ia menggunakan Nano Sweetener yang dihasilkan dari ekstrak tebu hitam melalui proses nano teknologi. Ia sangat manis dan rasanya seperti gula biasa. Ia juga tidak mengandungi kalori dan mempunyai glycemic index kosong.
Ia dalam bentuk kristal halus. Ia adalah lebih sihat berbanding gula biasa dan boleh digunakan oleh pesakit kencing manis untuk mengawal pengambilan gula dan membantu menurunkan berat badan. Dengan ada nya pemanis pengganti gula tanpa kalori yg lebih rendah risiko penyakit, anda boleh nikmati apa yg anda inginkan.. Dengan menggunakan nano sweetener didalam vcafe, pengguna boleh mengamalkannya tanpa risau akan penggunaan gula berlebihan

Bagi anda pengemar tea..bolehlah bertukar kepada tea volten..Pastinya minum dan sihat
Sekali minum pasti tak cari lain dah😋
Ingat Tea..ingat tea volten🥰

 

☎ Mahizan 601112376179

☎ Mahizan 601112376179

☎ Mahizan 601112376179